O Nama

„Merkur-Komerc“ d.o.o. je nastala iz trgovinske kompanije „Istok“ koja je osnovana 1994. godine , stoga se taj datum može smatrati datumom osnivanja Merkur-Komerca.

U početku uspešno smo poslovali kao trgovinsko preduzeće na veliko građevinskim materijalom,  pre svega opekarskim proizvodima. U toj oblasti smo postali jedni od najvećih distributera  za Srbiju i susedne zemlje. Krajem devedesetih godina smo proširili delatnost i na trgovinu na malo.

Danas u prometu Merkur Komerca najviše učestvuje crep domaćih proizvođača: Polet Bečej, Tondach Kanjiža, Toza Marković Kikinda kao i Nemački crep Creaton koji Merkur Komerc uvozi i distribuira. Ukupan promet crepa premašuje 5.000.000 kom. na godišnjem nivou. Osim crepa značajno učešće u prometu zaslužuju opekarski proizvodi: giter blok, termo blok, fert ispuna i kanalice.

Najveći promet ostvarujemo plasiranjem proizvoda IGM Stražilovo Sremskih Karlovaca, Fit Bečej kao i robu proizvođača u Svilajncu.

Količinski promet opekarskih proizvoda na godišnjem nivou premašuje 4 miliona jedinica. Značajan promet ostvarujemo i u prometu kreča, keramike (podnih i zidnih pločica) i sl.

Dugi niz godina uspešno pratimo investitore kao i izvođače radova na izgradnji poslovnih i stambenih prostora na tritoriji Srbije.

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.