HIDRO i TERMOIZOLACIJA

KONDOR TRAKA

Traka izrađena od bitumenske mase na staklenom voalu. Koriste se za hidroizolaciju vertikalnih i horizontalnih površina. Rolna od 10 m2, a debljina od 3mm i 4 mm

kondor

 

BITUMEN

TOPIZOL se upotrebljava u vrućem stanju za izradu podzemnih i nadzemnih hidroizolacija. Topljenje usitnjenih komada treba da se vrši postepeno, uz stalno mešanje, najviše do temperature 180 °C. Prilikom upotrebe nanosi se na podlogu koja je obrađena se prethodnim premazom (FIMIZOL-EXPRESS) ili na hidroizolacionu traku, četkom ili nalivanjem, na koju se odmah lepi sledeća traka. Prosečna potrošnja je 2-3 kg/m2.

Pakovanje od 25 kg.

 bitumen merkur komerc zrenjanin

 

BITULIT

FIMIZOL-EXPRESS se upotrebljava kao prethodni premaz za pripremu podloge hidroizolacije, otprašivanje, itd. Upotrebljava se u hladnom stanju, bez razređivanja, prethodno dobro pomešan. Nanosi se četkom, valjkom. Sledeća faza radova se izvodi nakon sušenja nanete mase. Ne sme se zagrejavati. ZABRANJENA je upotreba otvorenog plamena za vreme radova. Pri upotrebi u zatvorenim prostorijama mora se obezbediti dobro provetravanje. Prosečna potrošnja je 0,35 kg/m2, a kreće se od 0,2-0,5 kg/m2.

Pakovanje od 4,5 kg i 9 kg.

bitulit

 

TERPAPIR

FIMKA 150- Bitumenom impregnisani sirovi krovni karton obostrano obložen sa bitumenskom masom i zaštićen kvarcnim peskom. Vrlo je pogodna za zaštitu termoizolacije ispod crepa, za zaštitu privremenih objekata, baraka, može se upotrebiti za hidroizolaciju protiv vode koja nije pod pritiskom i kao sloj za odvajanje.

Rolna 10 m

 

MINERALNA VUNA

URSA GLASSWOOL je optimalno rešenje koje obezbeđuje prijatne uslove življenja u objektima. Ovaj materijal nije štetan za zdravlje. Elastična staklena vlakna prepletena u izolacioni filc ili ploču obezbeđuju optimalnu kombinaciju toplotne i zvučne zaštite. Mineralna staklena vuna URSA GLASSWOOL je po evropskoj klasifikaciji negorljiva, klasa A1.

Pakovanje u rolnama i pločama od 5cm do 10 cm  takođe i rolna sa aluminijumskom folijom

staklena vuna aluminijum merkur zrenjaninmineralna vuna ploce zrenjanin

 

 

STIRODUR

Termoizolaciona ploča od ekstrudiranog polistirena rebraste površinske strukture
Postojanost oblika i forme, izuzetno zaptivanje vlage, otpornost na sva mehanička opterećenja, kao i sjajne ekološke karakteristike

Primena:na unutrašnjim stranama zidova, u područjima cokli, oboda međuspratnih ploča i tzv. ”toplih mostova” (tj. u svim područjima na kojima se na XPS ploču nanosi lepak, malter i sl.)

Debljina od 2cm, 3cm  5 cm

stirodur merkur zrenjanin

 

STIROPOR

*Laki građevinski stiropor se primenjuje za izolaciju u područjima bez pritisnog opterećenja na termoizolaciju, npr. između krovnih rogova, u pregradnim tj. ”sendvič” zidovima.

*Građevinski stiropor se primenjuje za izolaciju u područjima sa malim pritisnim opterećenjima na termoizolacioni sloj, npr. u podovima u kojima nema opterećenja, između krovnih rogova, u pregradnim tj. ”sendvič” zidovima.

*Fasadni stiropor za spoljašnju izolaciju zidova (”demit fasada”) i unutrašnja izolacija (plafoni i unutrašnje strane zidova).

Od 1,2,3,4,5,8 i 10 cm debljine, težina 17 gr, 20 gr i 25 gr

 stiropor merkur zrenjanin

 

SVE VRSTE FOLIJA

Širok izbor građevinskih i termo folija (streč folije, aluminijumske folije, pvc folije krovne folije..)